Case Study

SHEIN

Doorlooptijd:

12 weken

Dienst:

UI/UX Design & Web Development

SHEIN

Inspiratie website voor fashiongigant SHEIN

Uit het netwerk van onze developer deed zich een mooie kans voor...door de community manager van Shein kregen wij de uitdaging om een beta-lookbook website te maken voor hun nieuwste collecties.

De 'hoofd' website van SHEIN dient als webshop, op deze site wordt dus niks verteld of getoond over het bedrijf zelf en de visie van het bedrijf. Het doel was dus duidelijk; een online inspiratie-omgeving waarin klanten meer te weten kunnen komen over het bedrijf, zichzelf kunnen inspireren en een kijkje achter de schermen krijgen. Hoe deze case is aangepakt lees je hieronder!

UI UX Design & Development | SHEIN
UI UX Design & Development | SHEIN
No items found.

Stijlvol, minimalistisch en tijdsloos.

Samen met de klant zijn er talloze ideeën en uitwerkingen bedacht. Aan de hand van meerdere Strategy Sessions zijn er styleguides, UI/UX kits en prototype designs gemaakt. Waar conversie op de webshop van SHEIN juist erg belangrijk is, speelde dat hier eigenlijk geen rol. Deze website dient puur als tentoonstelling. Dankzij sprekende beelden, neutrale kleuren en een minimalistisch ontwerp hebben we een resultaat weten te bereiken wat goed aansluit bij de propositie van SHEIN.

Een eenvoudig te beheren CMS was erg belangrijk, dit omdat alle nieuwe collecties getoond zullen worden op deze website. Dit houdt dus in dat er op regelmatige basis nieuwe foto's, videos en tekst toegevoegd moet worden. Mede dankzij deze behoefte hebben wij gekozen voor het Webflow platform. Een zeer gebruiksvriendelijk en state-of-the-art systeem wat zorgt voor eindeloze mogelijkheden qua development. Omdat dit een website is die op de langere termijn gebruikt zal worden, blijven wij druk bezig met het optimaliseren en verder uitbouwen van deze prachtige website.

Bekijk Resultaat
Previous Arrow