Case Study

InContext Consultancy

Doorlooptijd:

8-10 weken

Dienst:

UI/UX Design & Web Development

InContext Consultancy

Een nieuw jasje voor InContext Consultancy

InContext Consultancy Group zijn vaklui. Zij zijn gevestigd in Nederland, maar behalen concrete en meetbare resultaten voor klanten over de hele wereld. Samen hebben wij na mogen denken over een complete make-over voor hun verouderde en onoverzichtelijke website.

Wij wilde een goed gevoel krijgen van het bedrijf en de talentvolle mensen die erachter zitten. Daarom hebben we de samenwerking afgetrapt met een fysieke sessie waarbij alle wensen, behoeftes en doelstellingen in kaart zijn gebracht. Hoe beter wij de organisatie kennen, hoe beter het eindresultaat wordt. Daarom zijn we veel met elkaar in contact gebleven en hebben we regelmatig de huidige stand van zaken doorgesproken. Real-time updates inzien en altijd duidelijke verwachtigen, daar houden wij van.

Web Development SEO InContext
Web Development SEO InContext
No items found.

Een op maat gemaakte oplossing

Tijdens de eerste fase zijn wij voornamelijk bezig geweest met het maken van een UI/UX kit. Zo kunnen wij één duidelijke stijl terug laten komen, die goed past bij de organisatie en de doelgroep. Er is nagedacht over de kleuren, de typografie en de content. Allemaal belangrijke aspecten die veel invloed hebben op de uiteindelijke look and feel van de website.

Fase twee bestond volledig uit het bouwen van het reeds gemaakte ontwerp. Voor InContext was het belangrijk dat de website in een later stadium makkelijk door hen zelf te beheren was. Niet alleen het toevoegen van content, maar ook het uitbreiden van sommige onderdelen binnen de website was een belangrijk punt. Daarom hebben wij verschillende templates ontwikkeld die flexibel inzetbaar zijn. Zo zit de klant niet vast aan vaste stramienen, maar kunnen zij elementen toevoegen wanneer die behoefte ontstaat.

Het migreren naar een nieuwe Wordpress omgeving werd de volgende uitdading. Er was in het verleden al veel tijd gestoken in het optimaliseren van de content en vindbaarheid van de website. Ook had de website een relatief hoge domeinautoriteit, iets wat we uiteraard niet verloren wilde laten gaan. Daarom hebben wij alle mogelijke redirects in kaart gebracht en geprobeerd om zoveel mogelijk URL's te behouden. Op die manier hebben we ervoor gezorgd dat de website nog steeds hoog scoort op het gebied van SEO én de domeinautoriteit ook in stand is gebleven.

Bekijk Resultaat
Previous Arrow